Home Tanzània This is Africa! And is expensive :o

This is Africa! And is expensive :o

written by Gemma 01/26/2013

Aquí va el recull de despeses del viatge a Tanzània (parcs del nord + Zanzibar) per 15 dies sencers. Com segurament hem comentat ja en algun post, ser turista a Àfrica no és justament barat. Anàvem avisats i hem fet el possible per evitar la ruïna, però malgrat això el viatge ascendeix a la bonica xifra de 2866 euros per persona.

Es podia haver fet més barato? Si, clar, això sempre, jejeje. Però anant-hi tants pocs dies vam prioritzar transports ràpids (dos vols interns) a perdre dos dies en autobusos. Fent el que nosaltres vam fer, diria que la manera d’estalviar una mica és prescindir d’aquests vols i de l’hotel “homenatge” que ens vam pegar a Zanzibar. Segurament amb això baixariem uns 400 euros per cap, però hauriem perdut dos dies i una posta de sol espectacular!  Anar fora de nadal també abarateix el vol internacional. Es pot trobar vol decent per uns 600 euros o volar a Kenia que és una mica més econòmic, i amb això també es pot reduir una mica la despesa.

tarifes[Taulell de preus a l’entrada del Serengeti]

Els safaris són cars. Les entrades dels parcs són taxes indecents (entrada per persona + cotxe + guia + impost per pernoctació) que no es veuen reflectides en els serveis que s’hi troben. Hi ha un forat negre (corrupció) on va a parar tot. Fa pinta que ni els tanzans ni els animals se’n beneficien gaire, i per això fa ràbia pagar tant. Però no s’hi pot fer res :/

_GJE2109
[4×4 del Safari]

Detallo una mica d’on surten els 2866 euros:

VOLS + VISAT + ASSEGURANÇA
– 890 € el Barcelona – Dar es Salaam – Barcelona amb Swiss
– 379 € 2 vols interns amb Precision Air (Dar es Salaam – Arusha i Arusha – Zanzibar)
– 50$ de visat d’entrada al país (olé tu)
– 16 € assegurança de Viatges Eroski

VIATGE I TRANSPORT
– 1000 euros Safari 7 dies amb Tabia Safaris.
Visitant 4 parcs: PN Manyara (1 dia) – PN NgoroNgoro  (1 dia) – PN Serengeti (3 dies) – PN Tarangire  (1 dia) i dormint 3 nits en hotel i 3 nits en tended camp. Tot inclòs (àpats, guia, entrades…)
– 35$ el ferry Kilimanjaro de Zanzibar a Dar es Salaam (cal comprar a taquilles del port. Per agència és més car)
– 15$ lloguer d’un Suzuki 4×4 per 2 dies a Zanzibar (el preu era 30$ el dia però érem 4pax). El vam llogar a Nunwi al Galaxy Internet i el vam tornar a Stone Town.

DSC_0753
[
Tended Camp al Serengeti on vam estar -sols! we!- les 3 nits]

HOTELS (preus per habitació doble i sempre inclouen esmorzar)
– 40$ Transit Motel Airport a Dar es Salaam
– 40$ Premiere Palace a Arusha
– 20$ Mao guesthouse a Nunwi, Zanzibar (no hi ha ni rètol, està darrera del pub “mama Africa”. Preguntar allà)
– 100$ Karamba a Kizimkazi, Zanzibar
– 40$ Garden Lodge a Stone town
– 15€ (30.000 shillings tanzans) Econolodge hotel a Dar es Salaam

 

GJE_4602
[Mao guesthouse, al nord de Zanzibar]

Els jalars no són cars, uns 5 euros per cap. Les cerveses piquen més, uns 2,5 euros (i això que són locals). La resta de coses, si són d’importació solen ser més cares que a Barcelona (tonyina, crema solar…). La benzina pel Suzuki Escudo (que no jala gaire) va a 1,10 euros el dia.

GJE_5365
[
Posant benzina]

El nord de Zanzibar és la zona més cara perquè està plagat d’italians amb pasta. Vam tenir molta sort tant amb l’hotel com amb el lloguer del cotxe perquè ens demanaven autèntiques barbaritats. Fora de nadal segurament és més assequible.

I crec que no em deixo res! Si algú té dubtes, que deixi comentari!

Potser també t'agrada:

Leave a Comment