Home Tanzània Stone Town i Dar es Salaam

Stone Town i Dar es Salaam

written by Jere 01/13/2013

GJE_6223
GJE_6215
GJE_6203
GJE_6201
Stone Town és la capital i principal port de Zanzibar. Vam arribar al migdia amb el nostre flamant Suzuki Escudo (l’equivalent al Vitara d’allà) i vam quedar-nos al Garden Lodge Hotel. Està aprop del centre i el carrer és prou ample per arribar amb el cotxe abans del merder de carrerons sense sortida que és el casc antic de la ciutat.
La habitació doble amb esmorzar a la bonica terrassa de l’últim pis val 30 euros.
GJE_6302
GJE_6187

En arribar a l’hotel vam trucar al propietari del cotxe i en 20 minuts ja el teniem allà. Tot perfecte. Ja sense cotxe, ens vam anar a perdre pels carrers d’Stone Town.

La ciutat té l’encant nostàlgic de l’Habana. Edificis bonics amb el mar de fons. S’intueix un passat gloriós, però ara la ciutat està mig desfeta. Fa més de 50 anys de la darrera guerra i sembla que tot quedés tal qual.

El centre històric està ple de carrerons amb cases de portes de fusta tallada. La gent (majoria homes) seu per les repises venent coses, fent un cafè o xerrant entre ells.
GJE_6196
GJE_6269
GJE_6267
GJE_6199
GJE_6189

De Zanzibar a Dar es Salaam vam agafar un ferry (35$ 2hores). Hi ha vàries companyies, però els Kilimanjaro són nous, ténen aire acondicionat…i sort d’això! Perquè al tram de mar obert tothom va començar a vomitar i l’home que repartia bosses no donava l’abast!
Nosaltres vam aguantar amb prou dignitat! We!

Arribats a Daar el ferry deixa bastant al centre. Hem dormit a l’hotel Econolodge (15 euros – 30.000 shilings) amb ventilador i esmorzar. Aquí tothom ens insisteix en que no portem passaports ni coses de valor quan anem pel carrer. De fet la habitació té per tancar amb candau apart de la clau típica. És el primer lloc de Tanzània que notem una mica d’inseguretat, totes les cases i botigues amb reixes, gent amb pintes més xungues…tot i que no hem tingut cap incident.

La ciutat és bastant moderna, però avui és diumenge i està casi tot tancat. Poca cosa hi havia a fer. Es veuen molts comerços o sigui que segurament en dia laborable ha de ser distret.

Al carrer Uhuru venen teles al major a molt bon preu. El millor que hem trobat a Tanzània. És dels pocs llocs on hem trobat comerços oberts.

I…aquí estem! Al vestíbul de l’hotel a una horeta de marxar a l’aeroport escribint l’últim post des de terres Tanzanes.

A veure si ens dura l’HAKUNA MATATA [cap problema] i el POLE POLE [a poc a poc] uns dies!

Potser també t'agrada:

2 comments

krmflq 01/13/2013 at 18:20

Què bé que són el hakuna matata + pole pole!! Feu molt bona cara! Petons viatgers, fins aviat!

Reply
xavier 01/13/2013 at 20:23

hola guapus, aqui amb el hakuna matata, jo em pensaba que aixos era de guasa , pero bueno, porteu.se be, fns dema. Les fotos aquestes tenen molta vida. Molts petons.

Reply

Leave a Comment