Home Tanzània Serengeti

Serengeti

written by Jere 01/06/2013

El Serengeti és un parc immens. Dins del Parc no hi viu gent (apart dels vigilants del parc i la gent dels allotjaments) i els animals campen alegrement per la…sabana? Estem indignats amb els nostres profes de naturals i geografia! Ens van dir: a la sabana no hi plou mai. És tot sec i àrid… i un colló! Ai, perdó, jeje! Teòricament, segons la Lonely, finals de desembre i gener és l’època més seca de tot l’any a Tanzània. Doncs ens ha plogut gairebé cada dia. Potser haurem de donar-li la culpa al canvi climàtic també… Els tanzans ens diuen que no són normals aquestes pluges ara. Tot i que cada dia ha sortit el sol, els 3 dies de Serengeti ens ha plogut bé. Tot està verd i amb herbes altes. En sèrio això és la sabana? Per sort als felins els importa poc, i seguien per allà entre les herbes.
DSC_0718
GJE_3581
DSC_0965
_GJE2449

Hem vist pocs Nyus i Zebres dins del parc, gairebé tots estaven a la gran planura que hi ha entre l’Ngoro Ngoro i l’entrada del Parc. Allà era impressionant perquè miréssis on miréssis hi veies Nyus i Zebres. I hienes. Madagascar 2? Doncs el mateix!
_GJE2277
_GJE2284
_GJE2242
DSC_0508

Durant l’estada al parc hem vist felins, hipopòtams, girafes, elefants, impales i molts tipus d’antílops i també petits animalets. No ens podem queixar gens de la varietat!
GJE_3417
GJE_3512
_GJE2873
_GJE2728
DSC_0923
DSC_0744
DSC_0229
DSC_0112

Hem tingut tres super hits a Serengeti:
– HIT n. 1: Sortir de la dutxa del campament i trobar-nos una familia de girafes passejant per allà tranquilament. Quan ens van veure es van allunyar una mica, però tot i això tenim proves:
DSC_0673
DSC_0672
DSC_0668

– HIT n. 2: Trobar-nos una lleona amb cadells (no es veuen perquè estaven entre es branques) que havia caçat una zebra i dormia amb la panxa plena després del tiberi.
DSC_0273

– HIT n. 3: Un Lleopard a 5 metres!!! Penjat d’un arbre. Mirant-nos tranquilament. Rascant-se el cap amb l’arbre o netejant-se les ungles com ho fa Indi a casa. Són gats grans! Ens hem enamorat dels Big Cats. Jo sobretot del lleopard. Impressionant!
DSC_0318
GJE_3897
_GJE_3910
GJE_3875
GJE_3862

Després de veure els animals en llibertat i d’impressionar-nos de lo macos que són, ens preocupa una mica la tranquilitat amb la que guies i conductors parlen dels caçadors furtius i les poques explicacions que ens han fet de l’evolució del nombre d’animals i la importància de protegir-los. Tenim la sensació inversa a quan vam tornar de Galápagos. Allà pensàvem que en 10 anys hi haurà més animals i aquí marxem una mica amb la sensació que tot i que el parc està vigilat, la caça furtiva està més assumida que perseguida. Si que fan molts controls, però el Serengeti és tan gran… Tandebò ens equivoquem!

Potser també t'agrada:

6 comments

Emilio 01/06/2013 at 08:52

Impresionante…creo que da igual que llueva, es de esos sitios que aunque llueva no arruina la visita ni lo que puedes llegar a ver.
Vemos que el jamon, vaya donde se vaya es requisito indispensable para un buen almuerzo y no debe faltar nunca en la maleta, de las jirafas, pues normal que se alejen si es la primera vez que ven a un homínido tan blanco acercarse en toalla, se asustaron. Seguro que los gatitos se alejaron también al ver que hay poco que repelar…jajajajaja.

Triste lo de la caza furtiva, no conocemos la realidad del país, pero el problema es la demanda que provoca la oferta de estos souvenirs. Esperemos que con lo que paga el turista se pague algo más que la gasolina de los coches y el sueldo de los guardas, ¿algún centro de cria o recuperación de especies?

A seguir disfrutando guapos!

PD : Iker titular…xD

Reply
xavier 01/06/2013 at 09:47

No pujeu fotos pornografiques, la del caçador furtiu amb tovallola desmereix molt les altres, no crec que os la comprin aquesta.
Estaba bó el pernil…
A seguir disfrutan que so n 4 dies.
Molts petons.

Reply
Mireia 01/06/2013 at 10:37

Que xulo el resummm del Serengueti !! Comparteixo amb el Xavi i l’Emilio….la foto del Jere amb tovallola no té preu!! ajajajjajaja!!!! una abraçada!!!

Reply
mamouch 01/06/2013 at 14:14

QUEL DOMMAGE LA PLUIE VAIS A PEDIR DAÑOS Y PERJUICIOS ………………….. A VER SI ACABEIS YA CON EL SOL …………….HOY AQUI UN SOL INCREIBLE TAMBIEN ALGO ANORMAL……………. BUENO BUENO Y LA GIRAFA QUE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AQUI TOT B CON LA CAVALGATA DE MONTBAU CON EL POL Y ANA EN UNA CARROSA ………….Y MANEL MUY COLLABORRADOR ….APROVECHAR APROVECHAR Y BESITOS DE LOS REYES MAGOS …………………

Reply
Antoni i Núria 01/06/2013 at 15:19

Certament Jere, les girafes, tan esbeltes i amb els ullets de Betty Boop es fan estimar. Però amb un amor de tovallola… el veig jo una mica excesiu.
No carregueu contra els vostres profes de “natus” i geografia. Una visita de tres dias es una experiència força esbiaixada del Serengeti. Heu vist la pel.li “Los Santos inocentes”? La van rodar a Extremadura en un dies que va ploure l’hostia. En molts moments els paisatges semblaven més gallecs i asturians que extremenys. Això que heu guanyat de plaer visual. I les vostres fotos.

Molt bó, el Post. És clar que això ja és l’habitual i a més l’hem agafat amb ganes. A veure les fotos de Arusha. Tinc curiositat de veure amb els vostres ulls experts una petita ciutat africana.

Bons reis mags.

Reply
Cris 01/09/2013 at 11:10

Ostres Mercè!!!!!!!!!!!!
QUINA PASSADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

M’està encantant veure les vostres fotos i seguir el viatge, jo ja hi vindria…..demà mateix!!!!!
Aprofita’l moltíssim!!!!!

És impressionant, jo tinc Àfrica pendent.
Que es faci molt llarg fins el 14.

Petons pels 4 viatgers!!!!!
Cris

Reply

Leave a Comment