Home Hong Kong Hong Kong

Hong Kong

written by Jere 11/25/2014

Quatre anys més tard i sobre les mateixes dates, tornem a passar per Hong Kong. La sensació és la mateixa que quan hi vam ser: aquesta ciutat és brutal. Desprèn energia i vitalitat arreu. Ens encanta!

Em reafirmo en el que pensava quan vam estar a Japó a l’abril: Hong Kong li dóna mil voltes a Tokyo i a Kyoto. És una ciutat infinitament més viva i amb més ritme. És una mescla brutal entre el que és nou i el que és antic, i té l’encant del futurisme decadent que potser esperava de Japó… Blade Runner em porta més a Hong Kong que no pas a Japó, no sé com dir-ho!El Jere diu que no hi està del tot d’acord, però com que el post l’escric jo! Hehehe

Dissabte arribar a Hong Kong a les 17.30 i ràpidament vam agafar el bus A21 cap al centre (tarda algo menys d’una horeta i val 3€). Haviem agafat l’hotel a la mateixa zona que l’altre cop: Tsim Sha Tsui (Kowloon) i el bus baixa per Nathan Road i ens deixa molt aprop.

Vam deixar trastets a l’hotel i corrents cap a l’avinguda de la fama, que a les 20h hi ha cada dia la Sinfonia de les llums als gratacels de l’illa de Hong Kong, que queden en front.

Després de passejar al costat del riu i de fer-nos unes fotos amb l’estatua de Bruce Lee, vam anar a sopar ànec aprop de l’hotel i cap al llit a descansar una mica ( encara que el Jet Lag no ens va deixar molt…)

L’endemà era diumenge i jo volia anar a un temple que no sortia a la guia, però havia vist una foto molt xula a internet. El temple es diu Chi Nin Nunnery i al costat hi ha els Nan Lian Garden. Per anar-hi s’ha de baixar a Diamond Hill, i és just al costat. Una cosa bona de Hong Kong (ben al contrari de Japó, ehem) és que tots els parcs i temples són gratuïts. S’agraeix, la veritat! Sobretot quan el temple que vas a veure està en obres i et fot enlaire la foto tan maca que volies fer…sniff snifff. Tot i així, el Parc és bonic i el temple també, la visita va valer la pena malgrat la sorpresa!

Després de visitar el temple vam decidir anar cap a la part antiga de HK. L’illa, vaja. Haviem llegit a la guia que al Hong Kong park hi ha un aviari força gran, i pots entrar dins d’un espai reixat i ple d’ocells. La veritat és que el parc, entre edificis altíssims, és ben estrany, però l’aviari mereix una visita. A més, és gratis!

Sortint de l’aviari vam anar a dinar a un restaurant de noodles molt autèntic que ens havien recomanat al carrer Wellington, el Tsim Tsa Kee.

Després de dinar la idea era: passejar pel mercat de menjar de Graham street, visitar el temple Man Mo, un dels més antics de la ciutat, i tornar pels antiquaris de Cat’s Street. Ja l’haviem fet aquest passeig, però l’altre cop era massa tard i el temple era tancat (val la pena la visita). I ens vam quedar amb ganes de repetir-lo. A més, les peixateries i carnisseries d’aquesta zona són molt autèntiques, i sempre surt alguna foto que val la pena.

Després de la volta per l’illa de Hong Kong, vam anar a buscar el ferry per creuar a Kowloon. El sol ja era baix, i aquest ferry és espectacular. Són només 9 minuts, però les vistes són precioses i els ferrys antics amb seients de fusta et transporten a altres temps. És “obligatori” agafar-lo com a mínim un cop!

Ja a Kowloon, vam estar passejant pel camí elevat que neix al port i que va a parar al passeig de les estrelles. Les vistes de la tarda des d’aquest lloc són molt maques i estava ple de nuvis fent-se les fotos de boda.

A Tsim Sha Tsui vam tornar a agafar el metro amunt, cap a Prince Edward, i d’allà (sortida A) vam tirar amunt Nathan Road fins a creuar Boundary Street. Allà comencen una sèrie de botiques de roba d’esport. Hi ha outlets, botigues normals i també botigues amb roba falsa però que la veritat és que no sembla pas dolenta. Allà em vaig comprar un paravent molt xulo, i vam anar tirant avall altre cop. Primer per Nathan Road (l’eix principal de Kowloon) i després pel carrer paral.lel (baixant a l’esquerra) que és on hi ha totes les tendes de peixos i mascotes seguides. Al final del carrer es torna peatonal i és converteix en la zona de compres més bèstia de la ciutat.

Quan el moviment s’acaba val la pena creuar Nathan Road i tirar un parell de carrers a la dreta fins a Temple Street. Allà vam sopar i després vam recórrer el mercat nocturn més famós de la ciutat. És realment el lloc més barato del centre on comprar qualsevol cosa: des de ninotets manga fins a rellotges falsos o tecnologia divertida (cascos, usb, lasers, etc). I ho vam comprovar de primera mà! El típic pal per fer-nos autofotos amb la càmera compacta o el mòbil ens havia costat 58HKD (6€) a quatre carrers, i a Temple Street tothom els venia a 30HKD (3€)…

El mercat acaba ja força aprop de l’hotel. És una parada de metro, però malgrat els peus destrossats vam fer l’últim passeig nocturn per la ciutat.

Aquest matí (escric des de l’avió camí de Manila) ens hem llevat a les 5h per agafar el primer bus a21 que surt a les 5.30. A l’aeroport (free wifi) hem canviat els Hong Kong Dollars que ens quedaven per moneda Filipina i hem tornat la Octopus (targeta per pagar qualsevol cosa a HK) i ara mateix estem a l’aire!

A veure si ens dona temps de fer el canvi de vol a Manila, i agafar el de Boracay!

Potser també t'agrada:

Leave a Comment