Home Islas Galápagos TOP 10 de Galápagos

TOP 10 de Galápagos

written by Gemma 12/07/2012

Fotos de Galápagos acabades de seleccionar i tractar. Remeno per l’àlbum de flickr per fer un repàs mental de tot el que vam veure i gairebé no em crec que hàgim estat allà al mig. És increïble.

Amb perspectiva, cada cop em sembla més un paradís a la terra.  Provo de fer un TOP 10 a veure si me’n surto!

1. El Parc Natural

Diu la Viquipèdia que “Les Galápagos van ser declarades parc nacional el 1959, protegint el 97,5% de la superfície terrestre de l’arxipèlag.[1] L’àrea restant és ocupada per assentaments humans que ja existien al temps de la declaració. (…) El 1986 la zona marítima que envolta Galápagos fou declarada reserva marina. La UNESCO va incloure les Galápagos en la llista del Patrimoni de la Humanitat el 1978 i el desembre de 2001 es va ampliar aquesta nominació també per a la reserva marina.”

Tot i que lamentablement aquestes mesures no són suficients per protegir la caça il·legal de taurons i altres animals per la seva venta al mercat asiàtic, Galápagos està molt més protegit que la majoria d’indrets del planeta. Des de fa uns anys, els mateixos equatorians del continent no hi poden anar a viure lliurement, per controlar la població i ajudar a fer les illes sostenibles.
San Cristóbal - Galápagos - 274
Santa Cruz - Tortuga Bay - 84

La manera com es protegeix cada cop més l’arxipèlag  fa que pensem que any rera any a les Galápagos guanyaran vida en comptes de perdre’n.

2. La gent

A Galápagos la gent és molt oberta i amable. Ens va sorprendre molt alegrement! Deu ser la tranquil·litat de les illes o el viure en un entorn natural tan extraordinari. Se’ls veu feliços mentre atenen petits negocis, et guien en alguna excursió o van a fer surf.
Pel que fa a la seguretat, Galápagos és un oasi en comparació amb Ecuador continental.

Isabela - senderos - 14

3. Els lleons de mar

Són els primers animals que vam trobar en baixar de l’avió a Sant Cristóbal. Són simpàtics i juganers (si no topes amb el mascle dominant). Com la resta d’animals de Galápagos, no es poden tocar per no encomanar-los malalties humanes.
A San Cristóbal és on n’hi ha més. La platja n’està plena! Tot i que normalment no està en la ruta de la majoria de viatges a Galápagos, val molt la pena.

Atenció, apunt d’animalets: La diferència entre les foques i els lleons de mar és que, tot i ser de la mateixa família, els lleons ténen orelles i les foques no.
San Cristóbal - Galápagos - 21
San Cristóbal - Galápagos - 27
San Cristóbal - Galápagos - 174
San Cristóbal - Galápagos - 223
Isabela - tintoreras - 4
San Cristóbal - Galápagos - 238

4. Les iguanes

D’iguanes marines n’hi ha a totes les illes, i tant te les trobes mentre nedes, com a la sorra prenent el sol. Són tranquil·les, lentes i t’hi pots apropar tan com vulguis que no es queixen.
L’illa amb més iguanes marines de les tres habitades és Isabela i d’iguanes terrestres (les grogues) en vam trobar només a Seymour North tot i que segur que n’hi ha a més llocs.
Santa Cruz - Tortuga Bay - 31
Isabela - tintoreras - 8
Santa Cruz - Tortuga Bay - 32
Isabela - senderos - 1
Galapagos - North Seymour Island - 69
Santa Cruz - Tortuga Bay - 13

5. Les sargantanes de lava

Són més ràpides i difícils de fotografiar que les iguanes, però ténen uns dibuixos més llampants a la pell i la panxa ataronjada. Com que són de la familia, molts cops estan junts amb les seves germanes grans.
Santa Cruz - Tortuga Bay - 83
Isabela - tintoreras - 51
San Cristóbal - Galápagos - 117

6. Les Galápagos i tortugues marines

Les galápagos dónen nom a l’illa i sembla que tornen a créixer en nombre després de regular-ne seu principal predador (l’home) i fomentar-ne la reproducció en centres de totes les illes. Els habitants de les illes i els pirates les menjaven fins fa no gaire. Diuen els locals que la carn té gust a pollastre. Els pirates i mariners van descobrir que les galapagos sobrevivien sense alimentar durant molts mesos a les bodegues dels vaixells, i així tenien carn fresca i abundant sempre que volien. D’aquesta manera es van extingir moltes espècies de Galápagos, com la del Solitario George.

San Cristóbal - Galápagos - 44
San Cristóbal - Galápagos - 54
Isabela - 13
Isabela - 20

Les tortugues marines també es menjaven fins fa no gaire, ens deia un guia d’Isabela, perquè n’hi havien moltes i els habitants no eren conscient del valor de preservar-les. Ara totes les escoles de les illes tenen murals per conscienciar als nens de la importància de preservar el lloc on viuen i de la seva fragilitat.

San Cristóbal - Galápagos - 245
San Cristóbal - Galápagos - 247

7. Dofins i taurons

Impressiona veure’ls d’aprop. Tot i la fama, moltes espècies de taurons no ataquen a l’home i s’hi pot nedar aprop amb seguretat. Vam veure el tauró de les Galápagos (endèmic d’allà), tintoreres o puntes blanques, puntes negres i el nostre preferit, el tauró martell! La forma del morro fa que sembli simpàtic i inofensiu. La llàstima és que el mar de galápagos és tan mogut, fosc i ple de plàcton, que treure’n alguna foto decent ens ha estat impossible…
Isabela - Isla Tortuga - 24
Isabela - Isla Tortuga - 6
Santa Cruz - Tortuga Bay - 78

Els dofins també impressionen. Són com irreals, com els unicornis i quan els tens allà davant fent saltets amb la pell lluent t’has de pessigar dos cops! Veient les fotos aquests dies només em ve al cap la massacre que s’està fent  a Taiji, al Japó. Malespersones!
Bartolomé - Galápagos - 24
Bartolomé - Galápagos - 20
Bartolomé - Galápagos - 21

8. Els ocells

Els ocells de Galápagos van fer que Darwin s’hi aturés i elaborés la seva teoria de l’evolució. “L’orígen de les espècies” és un motiu de pes per posar els ocells de Galápagos al top 10.  Com la resta d’animals, els ocells no ténen gaire por dels humans.
Galapagos - North Seymour Island - 101
Galapagos - North Seymour Island - 16
Galapagos - North Seymour Island - 37
Santa Cruz - Tortuga Bay - 21
Santa Cruz - Tortuga Bay - 57
Galapagos - North Seymour Island - 105
Galapagos - North Seymour Island - 24

9. Els volcans

Els volcans són l’origen de les illes. De fet són les mateixes illes. Alguns volcans estan actius i d’altres inactius, però la lava es pot veure per tot arreu, fins i tot dins de l’aigua.
Isabela - Sierra Negra - 11
Isabela - Sierra Negra - 15
Isabela - Sierra Negra - 17
Bartolomé - Galápagos - 5
Bartolomé - Galápagos - 7

10. Les platges

Tenint en compte que Galápagos és un arxipèlag, de platges en sobren. Hi ha de tot, n’hi ha de precioses i de normals, gairebé totes (excepte les dels pobles)són salvatges i rodejades de natura dins i fora de l’aigua. Si a algú no li agraden els animals, però, no crec que Galápagos sigui un destí a triar només per les platges.
San Cristóbal - Galápagos - 16
San Cristóbal - Galápagos - 163
San Cristóbal - Galápagos - 185
Santa Cruz - Tortuga Bay - 65
Isabela - senderos - 19
Bartolomé - Galápagos - 34
Bartolomé - Galápagos - 41

Potser també t'agrada:

2 comments

Diaridelabonavida 12/14/2012 at 19:54

Nois, hi ha posts que ajuden a transportar-te a una destinació i a voler visitar-la algun dia. I això és el que ens ha passat amb la vostra entrada de Galápagos. Quina passada de lloc. Sembla el paradís. Ens apuntem (més aviat somiarem) amb visitar algun dia aquest indret. Unes recomanacions magnífiques, i unes fotos realment espectaculars!
Salut!!!

Manel & Cristina

Reply
Gemma [volanthevist] 11/14/2013 at 16:37

Ostressss, gairebé un any més tard veig el vostre comentari!! Quin despiste! 😀
Moltes gràcies, ens n’alegrem si hem transmès ganes d’anar-hi, perquè Galapagos és espectacular!
Per cert, som molt fans del vostre blog i de les vostres fotos també 🙂

Una abraçada!

Reply

Leave a Comment