Home Cuba Dia 1 – Arribem a la Habana

Dia 1 – Arribem a la Habana

written by Gemma 12/05/2008

Arribem a La Habana a les 21.00 del vespre. L’avió d’Aireuropa arriba una hora tard perquè hem sortit tard de Madrid. Tot i el llarg vol, hem estat distrets amb veient pelis a la pantalleta individual que teníem als seients i estem prou frescos.

En recollir les maletes, canviem 600€ a la CADECA de l’aeroport i anem a buscar un taxi. A Cuba les cases de canvi són del govern (com tot) i el canvi és oficial, de manera podem canviar a l’aeroport tranquilament sense haver de mirar a quina casa de canvi ens surt millor.

El taxi ens costa, preu oficial i no regatejable, 25 CUC. Això són 25$, caríssim per un país com Cuba, però és el que hi ha. El taxista és amable i s’espabila per esbrinar el portal exacte de la nostra casa particular: Casa de Esther Cardoso. En baixar del taxi ens xoca força l’aspecte que té tot, sembla que estiguem als suburbis i en canvi estem al bell mig de Centro Habana. Al carrer Àguila entre Neptuno i San Miguel.

Casa Esther Cardoso - Habana Sala i Jere al balcó La casa d’Esther Cardoso té un encant especial. És una casa antiga amb mobles dels anys 50 i està arreglada i molt neta. Aquests dies estan pintant. Lloguen 3 habitacions i el bany és compartit, però s’hi està molt còmode. La hem reservat des de Barcelona per correu electrònic: esthercv2551@cubarte.cult.cu

Deixem trastets i cap a les 22.30 sortim a fer un volt. Comprem una ampolla d’aigua per 0.50 CUC a la botiga de la cantonada, on des de fora només es veuen ampolles d’Habana Club i Smirnoff.

El Malecón està a quatre “cuadras”. Per ser divendres, ens sorprèn la poca gent que passeja pel carrer a aquestes hores. Baixant pel carrer Águila, veiem l’interior de gairebé totes les cases, on la gent mira la tele o juga al dòmino amb les portes obertes. Tot és molt més autèntic del que ens imaginàvem. Al Malecón hi ha grups de cubans caminant o tocant música. Passegem sense que ningú ens digui res. Fa fresqueta, i en una estoneta girem cua. Tornem a casa d’Esther i a dormir, que demà ens espera un dia molt llarg 🙂

Potser també t'agrada:

Leave a Comment